Προεδρείο Σαββάτου:
Δρ. Κωνσταντίνα Πυρκώτη,
Λέκτορας Φαρμακευτικής Χημείας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας Κύπρου
Δρ.Χρίστος Παπανεοφύτου, Αναπληρωτής Κοσμήτορας - Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Aν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Χρίστος Πέτρου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας, Αν. Καθηγητής Φαρμακογνωσίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Γρηγόρης Γρηγορίου, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Λεμεσού
Στην ομιλία αυτή θα διερευνηθούν οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιοποίηση, που αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο παροχής φαρμακευτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, θα συζητηθούν οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι αυξανόμενες απαιτήσεις του κοινού για εξατομικευμένη φροντίδα, καθώς και οι νέες προσεγγίσεις στη φαρμακευτική πρακτική που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της περίθαλψης. Η ομιλία θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες για την προσαρμογή στις αλλαγές αυτές, προετοιμάζοντάς τους για ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον υγειονομικής φροντίδας.
Αλίκη Πελετίδη, Συντονίστρια Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Πρακτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Η ομιλία θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους και της επαγγελματικής κόπωσης, που συχνά αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας λόγω των απαιτητικών και πιεστικών συνθηκών εργασίας τους. Θα αναφερθεί σε μια σειρά από τεχνικές χαλάρωσης και ενδυνάμωσης, όπως η ενσυνειδητότητα, οι αναπνευστικές ασκήσεις και η διαχείριση χρόνου, που μπορούν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους απόδοση. Επιπλέον, θα προταθούν τρόποι ενίσχυσης της προσωπικής ευημερίας μέσω ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η ομιλία στοχεύει να προσφέρει στους επαγγελματίες υγείας εργαλεία για καλύτερη αντιμετώπιση του στρες, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη ενός αρμονικότερου εργασιακού περιβάλλοντος και μιας υγιέστερης προσωπικής ζωής.
Δρ Μόνικα Νικηταρά, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Χάρης Σιακαλλής, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος
Η ομιλία εξετάζει τον ρόλο της φαρμακογονιδιωματικής στην εξατομίκευση της ιατρικής θεραπείας. Επισημαίνει πώς η ανάλυση γενετικών δεδομένων μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις για τη δοσολογία και την επιλογή φαρμάκων, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και μειώνοντας τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Παράλληλα, αναλύει τις πρακτικές και ηθικές προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της φαρμακογονιδιωματικής στην καθημερινή φαρμακευτική πρακτική, καθώς και στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους. Η ομιλία στοχεύει να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και να τους προετοιμάσει για την εφαρμογή αυτών των καινοτομιών στην εργασία τους.
Ανδρούλα Μιλιώτου, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Τμήμα Επιστημών Υγείας, Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Στη σημερινή πραγματικότητα τα φαρμακεία ως σύγχρονες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις, ανταγωνισμό, αλλαγές, προκλήσεις και ευκαιρίες. Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών οφείλουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τους εργαζομένους τους, εφαρμόζοντας ποικίλες πρακτικές που οδηγούν στην κινητοποίησή τους και στην βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.
Στέλιος Μουσαμάς, Pharmacy & OTC Business Consultant
Ας «βουτήξουμε» στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)! Αυτή η ομιλία θα σας αποκαλύψει πολλές εφαρμογές όπου η ΑΙ μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στην καθημερινότητά σας στο φαρμακείο.
Κωνσταντίνος Κωστίκας, Φαρμακοποιός, MSc Information Systems, PhD Computer Science, Δημιουργός του erx.gr
Προεδρείο:
Καθ. Λευτέρης Ζαχαρία,
Καθηγητής Φαρμακολογίας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ Ευρούλα Χαπέσιη,
Επ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Ανάλυσης, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Κωνσταντίνα Πυρκώτη,
Λέκτορας Φαρμακευτικής Χημείας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Όλα τα Φαρμακεία έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που είναι οι Άνθρωποι ασθενείς / πελάτες τους. Ποια είναι λοιπόν η Ψυχολογία των Ανθρώπων - πελατών μας ; Και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και εν τέλη την πιστότητα τους;Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές μέσα απο ένα διαδραστικό role play, για το πως θα διαχειριστούμε ιδιαίτερες περιπτώσεις πελατών μας και πως θα τους κάνουμε να νιώσουν ξεχωριστοί.
Νικόλαος Τράντος, Ψυχολόγος, MSc, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση, αλλά από μόνο του δεν αρκεί, καθώς δεν περιέχει επαρκείς ποσότητες ηλεκτρολυτών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων για την καθημερινή αναπλήρωση αυτών που αποβάλλονται. Στην ομιλία θα αναλυθεί η σημασία των ηλεκτρολυτών, οι λόγοι που είναι απαραίτητοι, καθώς και τα προφίλ καταναλωτών που παρουσιάζουν αυξημένες απώλειες και στους οποίους μπορούμε να προτείνουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής με ηλεκτρολύτες στο φαρμακείο.
Κωνσταντίνος Καλαφάτης, Φαρμακοποιός, MPharm,MBA
Θα εξεταστούν οι μοναδικές προκλήσεις που παρουσιάζουν οι γηριατρικοί ασθενείς, όπως η πολυφαρμακία, οι μεταβολές στη φυσιολογία λόγω ηλικίας και οι αυξημένοι κίνδυνοι ανεπιθύμητων ενεργειών. Η παρουσίαση θα παρέχει κατευθύνσεις για την εξατομίκευση των θεραπειών, εστιάζοντας στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων. Οι φαρμακοποιοί θα ενημερωθούν για τις προσεγγίσεις που μπορούν να υιοθετήσουν για να υποστηρίξουν καλύτερα την υγεία και την ποιότητα ζωής των γηριατρικών ασθενών.
Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός φαρμακοποιός , MClinPharm, MSc Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων
Η ομιλία θα αναφέρεται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί για ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής στην μετά Covid εποχή, στην ανάπτυξη που γνωρίζει ο κλάδος και κατά συνέπεια την σημασία τους στην ανάπτυξη του φαρμακείου. Θα αναλυθούν επιστημονικά 3 κατηγορίες, το αδυνάτισμα, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τα συμπληρώματα κολλαγόνου, στις οποίες ερευνητικά θα φαίνεται η σημασία χρήσης των σωστών συμπληρωμάτων διατροφής.
Μάριος Αθανασόπουλος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., Υπεύθυνος επιστημονικού τμήματος Health Bioland
Xορηγός: Nature's Plus
Θα συζητηθούν η σημασία του digital marketing για τη σύγχρονη ανάπτυξη των φαρμακείων, με τη συμμετοχή ενός digital marketing expert και ενός φαρμακοποιού που έχει εφαρμόσει στρατηγικές ψηφιακής προώθησης. Στο πάνελ θα αναδείξουμε πως η αξιοποίηση των digital εργαλείων marketing προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τα φαρμακεία, επιτρέποντας την προσέγγιση νέων πελατών, τη βελτίωση της εμπειρίας εξυπηρέτησης , την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του Branding. Η συνεργασία με ειδικούς και η στoxευμένη εφαρμογή στρατηγικών, μπορούν να φέρουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα για όλα τα φαρμακεία ανεξάρτητα από τη δυναμική τους.
Συμμετέχουν:
Αιμίλιος Παλάντζας, Digital Marketing Specialist, ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
Φαρμακοποιός TBA
Συντονισμός: Αντωνία Μαρκούρη, Business Developer, ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
Σε αυτή την ομιλία θα δούμε τα βασικά κλειδιά εμπορικής και οικονομικής διαχείρισης του φαρμακείου και τη σχέση με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης , με πρακτικά παραδείγματα και έρευνες.
Γιάννης Κοντάκος, Οικονομικός Σύμβουλος Φαρμακείων
Η επιληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Στην Κύπρο, όπως και παγκοσμίως, η συμμόρφωση στη φαρμακευτική θεραπεία αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτελεσματική διαχείριση της νόσου. Αυτή η μελέτη εξετάζει τη σχέση μεταξύ της θεραπευτικής συμμόρφωσης και της ποιότητας ζωής σε ασθενείς με επιληψία. Κατανοώντας τους παράγοντες που επιδρούν στη συμμόρφωση και πώς αυτοί επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, μπορούμε να εντοπίσουμε τρόπους βελτίωσης των ιατρικών παρεμβάσεων και της συνολικής ευεξίας των ατόμων που ζουν με επιληψία. Συλλέγοντας δεδομένα από ασθενείς στην Κύπρο, η μελέτη αποσκοπεί στο να αναδείξει τις προκλήσεις και ευκαιρίες στη διαχείριση της επιληψίας σε τοπικό επίπεδο.
Μιχάλης Πετρίδης, Αναπληρωτής Λέκτορας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πώς να επιλέξετε την προσφορά και την προβολή σας; Πώς να κερδίσετε χρόνο για να τον αφιερώσετε στον πελάτη σας; Πώς θα βοηθήσετε τον ασθενή να επιτύχει τους θεραπευτικούς του στόχους; Γιατί είναι αναγκαίο να δουλέψετε πάνω στην οπτική επικοινωνία του χώρου σας; Απαντήσεις που θα αναδείξουν την προστιθέμενη αξία του φαρμακείου σας.
Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY Management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θα συζητηθούν όλες οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για το σήμερα και το αύριο, από τη μεριά των συλλογικών φορέων, των εταιρειών-προμηθευτών και της πολιτείας.
Συντονίστρια:
Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμμετέχουν:
Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Φαρμακοποιός, Μέλος ΔΣ Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Γρηγόρης Γρηγορίου, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Λεμεσού
Γιώργος Τσίσιος, Managing Director Costakis Tsisios & Co Ltd
Στέλεχος εταιρείας στην Κύπρο
Δρ. Ελευθερία Γαλάτου, Συντονήστρια Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επ. Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πρόεδροι Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ. Χρίστος Πέτρου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας, Αν. Καθηγητής Φαρμακογνωσίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Αλίκη Πελετίδη, Συντονίστρια Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Πρακτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Μέλη Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής
Καθ. Λευτέρης Ζαχαρία, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Ιωάννης Σαριγιάννης, Αν. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας, Προγράμματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Ευρούλα Χαπέσιη, Επ, Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Ανάλυσης, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ Αικατερίνη Κουτσαβίτη, Επ, Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόεδροι Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ. Χρίστος Πέτρου, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας, Αν. Καθηγητής Φαρμακογνωσίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Αλίκη Πελετίδη, Συντονίστρια Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Πρακτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Μέλη Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής
Δρ. Λευτέρης Ζαχαρία, Αν. Καθηγητής Φαρμακολογίας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Ευρούλα Χαπέσιη, Επ, Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Ανάλυσης, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Ελευθερία Γαλάτου, Επ. Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Συντονίστρια Προγράμματος Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ Αικατερίνη Κουτσαβίτη, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Δρ. Κωνσταντίνα Πυρκώτη, Λέκτορας Φαρμ. Χημείας, Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός, Αρχισυντάκτρια PHARMACY management ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
This site uses cookies. Find out more about cookies and how you can refuse them.
Το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα το παραλάβουν στο email τους όλοι όσοι εγγραφούν και παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Με την παρακολούθηση τουλάχιστον του 60%, του 8ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φαρμακευτικής Φροντίδας της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, θα αποδοθούν 12 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Με την παρακολούθηση τουλάχιστον του 60%, του Προγράμματος Επιχειρηματικότητα και Εξελίξεις στο Επάγγελμα για Φαρμακοποιούς του Οικονομικού Πανεπιστημιού Αθηνών, θα αποδοθούν 6 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Τα μόρια δίνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (Ι.Δ.Ε.Ε.Α.Φ.).