Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης Ευάγγελος

Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης Ευάγγελος

Ευάγγελος Ι. Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης, PhD, MD, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία», Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή

Ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος-Μπουρμπούλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιούνιο 1994, ενώ έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος το Φεβρουάριο 1998. Είναι παθολόγος με εξειδίκευση στην Ανοσολογία των Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Radboud της Ολλανδίας. Είναι υπεύθυνος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσολογίας των Λοιμώξεων και του Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Ανοσολογίας των Λοιμώξεων της Δ΄Παθολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Παράλληλα είναι Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Λοιμωξιολογία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 είναι συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr).

Κατά τα έτη 2012 και 2013 ήταν Επισκέπτης Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιένα Γερμανίας. Από τον Ιούλιο 2018 είναι Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ΄Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παθογένεια και στην ανοσοθεραπεία της σήψης και στην παθοβιολογία και στην ανοσοθεραπεία της διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας. H κύρια συμβολή του είναι η αδειοδότηση του φαρμάκου anakinra από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη θεραπεία της COVID-19 πνευμονίας με σειρά κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙ και ΙΙΙ. Έχει 468 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά με 25800 αναφορές και δείκτη-h 80. Έχει λάβει 40 βραβεία για τις εργασίες του σε συνέδρια της ημεδαπής και 14 βραβεία σε συνέδρια της αλλοδαπής. Είναι Πρόεδρος του European Sepsis Alliance και Past-President της European Shock Society.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: